February 18, 2010

Zondag 7 maart 2010 WGKunst* In WGKunst
Zondag 7 maart, 13.00 – 17.00 uur

Tomoko Mukaiyama Eigenzinnige kunstenaar en concertpianiste werkt ruim twee jaar aan haar multimediale kunstproject ‘wasted’ en vraagt om reacties van vrouwen én mannen op haar werk, dat zij vervolgens incorporeert in haar concerten. Zondag 7 maart wordt u van harte uitgenodigd om te participeren in het project en krijgt u uitleg over hoe uw bijdrage tot stand kan komen.

Documentairemaker Aliona van der Horst (Zilveren Wolf 2008) bewerkt Tomoko Mukaiyama’s project tot een poëtische documentaire over de vrouwen die zich engageren met dit project en bij zichzelf onderzoeken wat die vrouwelijkheid voor hen betekent. Aliona: "het is een is een schurende, vreemde ode aan de ‘vrouwelijke natuur, in al haar tegenstrijdigheden." De film wordt in 2011 in bioscoop uitgebracht en bij de VPRO vertoond in "Het uur van de wolf".


PERSBERICHT
Aan de vooravond van
International Women’s Day
Zondagmiddag 7 maart 2010

Op het WG terrein
13.00 uur Opening door Yvonne Lammers in Punt WG
•Tentoonstelling in punt WG
•Installatie in WGKunst
•Performances in WG cursusruimte
•Forum olv Pietje Tegenbosch in de Grote Zaal van het stadsdeel Oud-West
•Film van BarBara Hanlo in het Filmmuseum

Organisatie: Anet van de Elzen van Stichting Performance in samenwerking met Miloushka Bokma

Op zondag 7 maart 2010 vindt er in het kader van International Women’s Day een rijk geschakeerd evenement plaats in en om het WG terrein in Amsterdam Oud-West met werk van 40 kunstenaars en critici. Het betreft een installatie-, tentoonstelling-, performance- en filmprogramma. Tevens vindt er aan de hand van een aantal stellingen een forumdiscussie plaats over vrouwen in de beeldende kunst.

Het programma begint om 13.00 uur en is om 19.00 uur afgelopen.
Om 13.00 uur in Punt WG, deuren geopend vanaf 12.45 uur
Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 15, 1054 RS – (ingang aan de achterzijde, aan het WG-Plein) zal het middagprogramma worden geopend door Yvonne Lammers, portefeuillehouder Kunst en Cultuur van het stadsdeel Oud-West.

13.00 – 17.00 uur
Tentoonstelling in Punt WG waarvoor Antoinette Reuten (Reuten Galerie) werken heeft geselecteerd van vrouwelijke kunstenaars, waarvan de meeste uit de Wg ateliers. Zij richt de expositie in.

13.00 – 17.00 uur
In de nabijgelegen ruimte van WG Kunst, Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 28
1054 SP, Amsterdam is Wasted/The Labyrinth te zien, een installatie van kunstenares Tomoko Mukaiyama en documentairemaker Aliona van der Horst; met als thema: vrouwelijkheid & vruchtbaarheid *zie aanvullende info


14.30 uur, deuren geopend vanaf 14.15 uur
in WG Cursusruimte, Ketelhuisplein 41, 1054 RD Amsterdam
vinden twee performances plaats:
If I were a man, van Anet van de Elzen
Ik haal jouw adem in mij, van Miloushka Bokma in samenwerking met de dansers Or Avishay, Alma Lindenhovius en Peter de Vuyst

15.45 uur, deuren geopend vanaf 15.30
De locatie voor het forum is de Grote Zaal van het Stadsdeel, 1e Helmersstraat 106M ingang op het WG terrein. We spreken over Vrouwen in de beeldende kunst.
Pietje Tegenbosch (kunstcriticus en galeriehouder) gaat de discussie leiden.
Tineke Reijnders (kunsthistoricus en criticus), Din Pieters (hoofdredacteur van Museumtijdschrift), Erica van Loon (beeldend kunstenaar), Carel Blotkamp (criticus en beeldend kunstenaar) en Margriet Schavemaker (Hoofd Collecties, Stedelijk Museum Amsterdam) nemen deel aan het forum.

Om 17.30 uur
in het Filmmuseum, Vondelpark 3, 1071 AA Amsterdam
Filmvertoning van ‘Als een vlieg naar de vlam’ van BarBara Hanlo over Alexandrine Tinne. *zie aanvullende info
Tijden worden stipt gehanteerd
Plattegrond van het evenement is bij elke deelnemende locatie op het WG terrein verkrijgbaar. De locaties liggen dicht bij elkaar. Ook kunt u info opvragen via punt@puntwg.nl dan krijgt u de flyer digitaal of per de post toegestuurd of u kunt via de site www.puntwg.nl vanaf 10 februari 2010 informatie vinden over dit project.

voor meer info:
Anet van de Elzen
06 13830345
avde@anetvandeelzen.com

0 reacties:

Post a Comment